Wiibroe brygger igen øl i Helsingør

Et længe næret ønske går i opfyldelse 1. maj, når porten smækkes op til åbning af Wiibroes lille nye baby, ”Haandværksbryggeriet Wiibroe”.

Wiibroes Bryggeri blev grundlagt 1. januar 1840 og har siden leveret godt øl til helsingoranerne og de fleste andre i Nordsjælland. I 1998 flyttedes produktionen af Wiibroes produkter til Carlsberg i Valby. Wiibroe forblev dog med succes i Helsingør med egen administration og distribution.

I de snart 10 år der er gået siden Wiibroe bryggede i Helsingør, er der sket meget i den danske øl verden. Der er rundt om i landet skudt en masse små bryghuse op, og der produceres rigtig mange nye spændende øl.

Da Museet Skibsklarerergaarden sidste år henvendte sig til Wiibroe for at forespørge på øl med specieletiket til salg i museumsbutikken, opstod der hurtigt en god ide. Vi havde et stykke tid gået og puslet med tanken om at lave et lille bryggeri, og til det nyrenoverede museum hørte et lille vaskehus på den gang 8 m2. som vi blev tilbudt.

Vaskehuset ligger i gården, som støder op til adressen, Stengade 82, hvor Carl Wiibroe åbnede i 1840. Muligheden for at Wiibroe kunne vende tilbage til rødderne var skabt.

Inden der kunne brygges øl forestod en større renovering og udbygning. I dag råder vi over 24 m2 inkl. lagerkælder.
Et passende bryghus blev fundet i England og renoveret og opstillet i det lille lokale.

Der blev tilknyttet en brygmester, med en stor erfaring fra en fortid både på Tuborg og Carlsberg, og efter ca. ½ år med byggerod kunne det 1. bryg sættes over i januar 2007.

Det lille bryghus har en kapacitet på 500 liter, og efter planen skal der brygges 1 – 2 gange om måneden.

Der fremstilles en basisøl ”Bryg nr. 1” som er en undergæret mørk luksusøl på 6 %.

Desuden har vi fremstillet en påskebryg, og det næste bliver en overgæret Ale. Øllet bliver kun solgt gennem museumsbutikken, og der er stor rift om de små bryg, hvilket har betydet at vi hurtigt har været nødsaget til at melde alt udsolgt.

I øjeblikket arbejdes der på at få fyldt tankene til indvielsen d. 1. maj, hvor der inviteres til åbent hus fra kl. 14.00 – 16.00. Der bydes på grillpølser og smagsprøver af egen bryg. Det gode hornorkester ”Humlens venner” sørger for underholdningen sammen med bl.a. Helsingør Håndværkerforenings Sangkor. Wiibroes gamle hestevogn og veteranbiler bliver støvet af til lejligheden, og der er lagt op til fest i Strandgade 91, når Wiibroe igen begynder at brygge øl i Helsingør

Øvrige oplysninger:
Salgschef Per Sørensen 3327 3050 eller
Salgsinspektør Peter Thomsen Hansen 3327 3054