Arrangement onsdag 27. juni 2007

Artikel fra Helsingør Dagblad.
Tekst: Tom Danielsen/Foto: Lars Johannessen.
Velkommen i bryglauget
 

Det var hygge af den gode og snak af den livlige, der prægede premiere-aftenen for medlemmerne af Klarerergårdens Bryglaug.

HELSINGØR: Succes! Intet mindre. Onsdag aften holdt Klarerergårdens Bryglaug sit første medlemsmøde, og ikke færre end 65 havde tilmeldt sig, og de fyldte både den hyggelige spisestue og den rustikke kælder i den gamle, flotte bygning i Strandgade, der rummer Sundtoldens museum.

- Det er helt fantastisk, det her. Og hvilken stemning. Folk har hygget sig lige fra starten, lød det helt lyrisk fra Wiibroe-direktør Per Sørensen, der måtte udføre sit underholdende, historiske øl-show to gange, sådan som der måtte to lokaler til, for at få plads til alle.


Højtidsstunden
Laugets formand, borgmester Per Tærsbøl, bød velkommen med den aller første medlemsskål, og dem skulle der blive flere af den aften.
Og så var højtidsstunden inde, hvor brygmester Leif Andersen udsatte sig for medlemmernes kritik.

Smagsprøverne blev serveret - Bryg No 1 og den seneste Ale.
Øllet blev lydeligt godt modtaget. Der blev zippet til og smagt på de ædle, mørke drikke til stor fornøjelse bordene rundt.

Leif fik mere end godkendt. Han kan forsætte sit fortrinlige arbejde ude i håndværksbryggeriets lille gårdhus, der skulle igennem en mangfoldig udvidelse, hvis der skal leves op til efterspørgslen på det eneste salgssted - museumsbutikken i Skibsklarerergården.

Efter prøvesmagningen fulgte spisningen, og heller ikke den var nogen prøvelse. Menuen stod på herlig forloren skildpadde af den bedste slags fra Skydeselskabet.

Derefter chokoladekage med den genopstandne Wiibroe-porter skænket i glassene.

Og det hele blev rundet af med aftenens mest omfattende indslag - det kammeratlige samvær, der trak længe ud over planlagt stoptid.
165 har foreløbigt meldt sig ind i Klarerergårdens Bryglaug, og når den gode stemning fra premiere-aftenen breder sig, skal der nok hurtigt blive fyldt op til de 250, der er sat som grænsen for, hvad foreningen kan bære til de arrangementer, der skal gennemføres.
Alle oplysninger kan findes på den udførlige hjemmeside, Thorkil Olsen har kreeret. Det er også her, man melder sig ind.

Bestyrelsen ønsker på forhånd velkommen til de næste medlemmer.

“Skål” i stuen med aftenens fortæller Wiibroe-direktør Per Sørensen og hans højrehånd og bryglaugets næstformand Peter Hansen Thomsen siddende ved sin venstre side.
“Skål” i kælderen - og museumsdirektør Kenno Pedersen kan rydde den sidste skål med den forrygende forlorne skildpadde af bordet.